گلبرگ سیر

اطلاعات مسیر استانبول

وجود دریاها،آبراه ها ،جنگل ها، اقلیم معتدل و مناسب و همچنین بقای ساختارهای سنتی و کهنه ی شهر وپابرجایی بناها و خیابان های قدیمی و ترکیب احداث کاخ ها و ساختمان های کهن ،زیبایی ویژه ای به این شهر بخشیده است.تنگه بسفر (بغاز) که دو قاره را از یکدیگر جدا می کند ،میان دو دریای مرمره و سیاه ، مانند خیابان عریضی است که از دو سو این شهر را به یکدیگر متصل کرده است .کناره های بسفر با ساختمان ها و خانه ها و کاخ ها ی مجلل ،نمایشگر زیبایی های کم نظیری است که نقش تاثیرگذاری در تمدن ترکیه ، به نام (( تمدن بسفر))، به عهده داشته است.

استانبول براساس ساختار طبیعی و جغرافیایی خود، به سه قسمت اصلی تقسیم شده که این بخش ها به واسطه ی پیش رفتگی های دریا، از یکدیگر جدا شده است.

در دوران امپراتوری رومیان و بیزانس ها و عثمانی ها،استانبول همواره پایتخت کشور ترکیه محسوب می شده است و این شهر به گذشته ی تاریخی غنی و درخشان خود افتخار میکند.برای آشنایی بیشتر به برخی از آثار مهم تاریخی این شهر اشاره می کنیم.

کاخ توپکاپی:این کاخ در محل تلاقی تنگه ی بسفر و خلیج شاخ طلایی و دریای مر مره قرار گرفته و متعلق به قرون 15 تا 19 و دوران امپراتوری عثمانی است و در گذشته محل زندگی سلاطین و دولتمردان عثمانی بوده و دارای باغ بسیار باشکوهی است.در سمت راست کاخ ،مطبخ ها و در قسمت چپ کاخ ، حرم سرا قرار دارد.

سومین بخش کاخ شامل سالن اجتماعات ،کتابخانه احمد سوم،نمایشگاهی از لوازم شخصی سلاطین و خانواده سلطنتی ،جواهرات بسیار مشهور و قیمتی و نیز مجموعه ای از دست نوشته ها است.

در میانی ترین بخش این قصر زیبا عمارتی است که می گویند ردای حضرت محمد (ص) در آن نگهداری می شود.این ردا پس از آنکه عثمانی ها به دین اسلام گرویدند به استانبول آورده شد.

کاخ دولما باغچه:قسمت بیرونی این کاخ را سلطان عبدالمجید اول در اواسط قرن 19 ساخت.این کاخ 600 متری در ساحل اروپایی تنگه بسفر قرار گرفته است.وجود سالن بزرگ در این کاخ،با 56 ستون داخل آن و چلچراغ شکیل و 4.5 تنی آن با 750 لامپ ،چشم هر بیننده ای را خیره میکند.

در زمانهای گذشته برای خوشایند ساکنان این کاخ،پرندگان مختلف از اقصا نقاط جهان گردآوری و نگهداری می شده است.موسس جمهوری ترکیه، آتاتورک در این کاخ در تاریخ 10 نوامبر 1938 دیده از جهان فرو بست.

کاخ بی لبربیی:سلطان عبدالعزیز این کاخ را در قرن 19 ساخت و آن را از گل های ماگنولیا پوشاند.این کاخ در قسمت آسیایی تنگه ی بسفر قرار دارد.از این کاخ در فصل تابستان و همچنین برای پذیرایی از مهمانان عالی رتبهی خارجی استفاده می کرده اند.

کاخ ییلدیز:این کاخ متشکل از دربارها و یک مسجد است و در قرن 19 سلطان عبدالمجید دوم آن را ساخته است .در این کاخ یکی از ساختمان های بزرگ و مجلل که سلاطین در آن اقامت داشته و خوش گذرانده اند به نام ساختمان شاله قرار گرفته است.حیاط این کاخ از مناظر زیبای موجود در حاشیه ی تنگه بسفر است.

آینالی کاواک(اقامتگاه تابستانی):این مکان در قرن 18 ساخته شد و بعدها سلاطین مختلف دیگر آن را بازسازی و مرمت کردند.این اقامتگاه به دلیل آینه کاری داخل آن مشهور است. این کاخ نمونه ی زیبایی از معماری قدیمی و سنتی ترکیه است.

این شهر گذشته از کاخ های زیبا ،مساجد بسیاری نیز دارد از جمله:

مسجد باشکوه سلطان احمد(مسجد آبی):این مسجد با شکوه با شش مناره ی زیبای خود درست مقابل مسجد ایا صوفیا قرار گرفته است.این مسجد در فاصله ی سالهای 1609 تا 1616 معماری به نام محمت ساخته است.

مسجد باشکوه سلیمانیه :این مسجد با گنبد و چهار مناره بلند و باریکش در قسمت غربی خلیج استانبول قرار گرفته است.مسجد سلیمانیه را که یکی از مساجد زیبای استانبول است معنار سینان یکی از معماران معروف دوره ی طلایی امپراتوری عثمانی در فاصله سال های 1550 تا 1557 ساخته است.در باغ های این مجموعه ، آرامگاه سلیمان و همسرش خرم سلطان قرار دارد.

ضمن اینکه مقبره ی معمار سینان نیز در نزدیکی همین مسجد واقع شده است.علاوه بر این ها چهار مدرسهس دینی ، یک مدرسه ی طب،یک کارونسرا،حمام ترکی،آشپزخانه و آسایشگاهی برای فقرا در این مجموعه به چشم می خورد.

مسجد بایزید:این مسجد از مساجد تاریخی شهر استانبول است که به دستور بایزید دوم ،سلطان و خلیفه ی امپراتوری عثمانی،ساخته شد.ساخت بنای این مسجد از سال 1501 تا 1506 به طول انجامید.معمار این مسجد یعقوب شاه بود .طاق های بالای مسجد را ستون های سنگی نگاه داشته است و گنبد ،روی ستون های سنگی قرار دارد.در اطراف سقف گنبد مسجد بایزید نیز به پیروی از شیوه ی مسجد ایاصوفیه ،نام های الله ،محمد،ابوبکر,عثمان،علی ،حسن و حسین به خط ترکی عثمانی نگاشته شده است.در اطراف این مسجد،مدرسه و حمام وکتابخانه و ساختمانهای دیگری نیز احداث شده است. در باغ پشت این مسجد ، مقبره ی بایزید دوم قرار دارد.

مسجد سلطان مهرماه:این مسجد در داخل دروازه ی رادیرنه یکی از دروازه های دیوار قدیمی شهر ،قرار گرفته است.در این مسجد دیوارهایی از شیشه ،چهار طاق مربوط به گنبد اصلی را محافظت می کند.این مسجد توسط 161 پنجره ی داخل آن روشن می شود.مسجد سلطان مهرماه را معمار سینان در سال 1555 برای دختر شاه سلیمان اعظم ساخت.

  • مسافر24، بهترین تجربه سفر

خدمات گردشگری گلبرگ سیر

چرا با مسافر24 برنامه ریزی کنیم؟

دسترسی سریع - مسافر24 سریعترین ارتباط مستقیم را بین مسافر و دفتر آژانس مسافرتی و موسسات گردشگری ایجاد کرده است.

کاربری آسان - کاربری آسان مسافر24 به نحوی است که کاربرانی که کمتر با اینترنت آشنایی دارند نیز میتوانند از آن استفاده نمایند.

مطمئن - کلیه آژانس های مسافرتی و موسسات گردشگری عضو سیستم مسافر24 مورد تایید بوده و از سازمان گردشگری مجوز رسمی دارند .

کیفیت - 5000 بازدید روزانه سایت مسافر24 تاییدیه کیفیت خدمات سرویس می باشد.

اطلاعات کامل - همکاران مسافر24 شبانه روز در تلاشند تا جامع ترین و کامل ترین اطلاعات مربوط به گردشگری را گردآوری و به مجموعه اطلاعات سایت بیافزایند.